1. ĮVADAS Į SKAITMENINĮ RAŠTINGUMĄ

1.2. Praktinė užduotis: Pagalvokite apie savo skaitmeninį „aš“

Tikriausiai jau naudojate įvairias technologijas ir skaitmenines priemones įvairiose savo gyvenimo srityse. Galite naudoti mobiliąsias technologijas, pvz., telefoną ar planšetinį kompiuterį, norėdami atsisiųsti medžiagą ar informaciją iš interneto, arba galite naudoti jas bendravimui su draugais ir šeima. Informacines ir ryšių technologijas (IKT) galite naudoti daugiausia darbui ar mokymuisi, arba galite jas naudoti pramogai. 

Pagalvokite apie visus skaitmeninius būdus, kuriais naudojatės asmeniniame gyvenime (pvz., pramogaudami, apsipirkdami, dalindamiesi nuotraukomis, bendraudami su žmonėmis ir pan.). Su kuo bendraujate skaitmeniniu būdu ir kaip tai darote (t. y. kokias programas/svetaines naudojate ir kokiu tikslu)? Dabar pagalvokite apie save kaip besimokantįjį ir būdus, kaip naudojate technologijas mokymuisi?

Sudarykite savo veiklų sąrašą, nurodydami pasirinkimus, kokias skaitmenines technologijas naudojate įvairiose savo gyvenimo srityse. Pagalvokite, kokias skaitmenines technologijas norėtumėte naudoti papildomai be to, ką jau naudojate.